top of page
Ideologia
Historia

Trash Heroes

- ehdotus paremmasta kaupungista -

Lyhyesti:

1. Ajetaan polkupyörillä

2. Siivotaan valittu alue, jotta siinä olisi parempi tanssia

3. Tanssitaan

4. Vaihdetaan paikkaa

Ideologia:

Me uskomme, että jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa lähiympäristönsä viihtyvyyteen. Haaveilemme paremmasta kaupungista, jossa tanssitaan kaduilla, liikutaan ekologisesti, pidetään huolta luonnosta ja toisistamme.

 

Alusta lähtien toimintamme tärkeimmät osa-alueet ovat olleet pyöräily, ympäristön siivoaminen, tanssiminen ja matkan jatkaminen. Vuosien varrella ne eivät ole muuttuneet lainkaan, vaan ne ovat tulleet entistä tärkeämmiksi.

Historia:

Trash Heroes sai alkunsa Panu Varstalan Facebook -julkaisusta joulukussa 2014. Lue Lisää Ylen jutusta:

https://yle.fi/uutiset/3-9019039

Panu Varstala
Panu

Panu Varstala

on tanssija-koreografi, muusikko, luokanopettaja ja isä. Hän on työskennellyt esittävien taiteiden parissa ympäri Suomen niin ammattilaisten kuin harrastajien kanssa. Panu on kirjoittanut useamman runokirjan sekä ollut mukana monessa yhtyeessä sekä erilaisilla musiikkiäännitteillä. Hän asuu perheineen maaseudulla Kerkkoossa Porvoossa.

Antti Lahti
Antti

Antti Lahti aka Dj A. Lahti

on tanssija, koreografi ja dj. Hänen suurimpia intohimojaan ovat persoonalliset tanssityylit, vanhat funk-, soul- ja jazzvinyylit sekä jatkuva uuden musiikin etsiminen. Antin aurinkoenergialla toimivan dj-pyörän kyydissä kulkee kaksi levysoitinta ja kasa levyjä valmiina katujuhlia varten. Lahti pyöräilee ympäri vuoden säässä kuin säässä. Hän arvostaa keskustelua taiteesta sekä ilahtuu hyvin paahdetusta tummapaahtoisesta kahvista.

Lue lisää: https://anttilahti.com/

Joakim

Joakim Berghäll

on helsinkiläinen muusikko, säveltäjä, kuormapyöräilijä, vegaani, kahvin sekä NHL-jääkiekon ystävä. Hänen omia yhtyeitään ovat mm. hiilineutraalisti kiertävä Berghäll Triality, kolmen baritonin sekstetti Joakim Berghäll Dark Roast 006 sekä yhden hengen Berghäll Brothers Big Band. Berghäll tunnetaan muusikkona myös mm. Ismo Alangon yhtyeestä, Helsinki-Cotonou Ensemblestä sekä lukuisista jazz- ja etnoyhtyeistä, joiden kanssa hän on esiintynyt 30 eri maassa. Hänen pääsoittimensa on baritonisaksofoni.

Lue lisää: http://www.joakimberghall.fi/

Tuotanto:

Outi Järvinen / Arts Management Helsinki

https://artsmanagement.fi/

Dokumentointi:

Raimo Uunila / Grape Productions

https://www.grapeproductions.fi/

Pyörien suunnittelu- ja rakennusapu:

Jukka Horsmanheimo: set designer

Sampo Pyhälä: set designer

Janne Käpylehtö: aurinkoenergia

Yhteistyökumppanit:

 

Suomen Kulttuurirahasto http://skr.fi/

Jyväskylän Kesä –festivaali: https://jyvaskylankesa.fi/

Classic Bike: https://classicbike.fi/

Genelec: https://www.genelec.com/

Formal Friday: https://www.formalfridayclothing.com/

Tauko Design: https://taukodesign.com/

Kraa Kraa Eyewear: https://www.kraakraa.com/

Loota Percussion: https://www.lootapercussion.com/fi/

Taideosuuskunta Apinatarha: https://www.apinatarha.fi/

Janne Käpylehto: http://www.pienenergia.com/

Tanssiteatteri Minimi: https://www.minimi.fi

Arts Management Helsinki: https://artsmanagement.fi/

Finnish Cyclists' Federation: https://pyoraliitto.fi/

Tanssin talo: https://tanssintalo.fi/

Tanssin aluekeskusverkosto: https://www.tanssinaluekeskusverkosto.fi/

Keikkapaikkoja:

Helsingin Juhlaviikot (Helsinki), Jyväskylän kesä -festivaali (Jyväskylä), Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit -festivaali (Pyhäjärvi), Ilmastoareena (Ii), Oulun Juhlaviikot (Oulu), Suomi Areena (Pori), Poikkilaakson koulu, Toukovuoren päiväkoti, Porvoon taidekoulu, Korkeasaaren kissojen yö (Helsinki), Arvamus -festivaali (Viro), Normipäivä (Kotka), Talvipyöräilykauden avaus (Helsinki), Pyöräilyviikko (Jyväskylä), Vanhan Haapaniemen ravintolapäivä (Kuopio) Kuopio Funk Fest (Kuopio), Yläkaupungin Yö (Jyväskylä), Tehdas Tanssii -festivaali (Hämeenlinna), Roskajamit, Routa (Kajaani), Ostosten yö (Porvoo), Ravintola Panza (Kuopio), Ravintola Isä Camillo (Kuopio), Hula Hula -tv sarja (Yle 1), Pyöräilykadun avajaiset (Joensuu), Joen Yö (Joensuu)...

Yhteistyökumppanit

#trashheroes #rideon #ympäristö #ekologisuus #ympäristötaide #kaupunkikulttuuri #kestäväkehitys #kierrätys #jätteidenlajittelu #vihreäliikenne #vihreäsähkö #aurinkoenergi #pyöräilykulttuuri #katutaide #tanssi #katutanssi #luonto

 

Tutustu! Trash Hero Thailand https://www.facebook.com/trashherot…

kuvat: Ville Juurikkala

bottom of page