top of page
Kiertue

Trash Heroes Suomen kiertueet 2020-2022

 

Trash Heroes on osallistava ja avoin kulttuurikonsepti, joka rakentaa viihtyisämpää ja kestävämpää ympäristöä ja tuo tanssia kaupunkilaisille eri puolilla Suomea. Hankkeessa 2020–2022 järjestetään kolme kesäkiertuetta, joilla viedään tanssitapahtumia kaikkialle Suomeen ja osallistetaan paikallisia taiteilijoita mukaan toimintaan. Kiertuehanke tuo tanssitaiteen ja aktiivisen kaupunkikulttuurin laajasti saataville Suomessa.

Trash Heroes on syntynyt tanssitaiteilijoiden Antti Lahden ja Panu Varstalan aloitteesta. Lahti ja Varstala ovat vuosina 2015–2019 kehittäneet ja toteuttaneet Trash Heroes -taideprojektia, jossa he liikkuvat erikoisvarustelluilla polkupyörillä kaupunkiympäristössä. He pysähtyvät siivoamaan, tanssivat ja vaihtavat kuulumisia sekä tarjoavat kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua. Projekti on saanut positiivisen vastaanoton myös kansainvälisesti ja erityisesti sen tapaa kiinnittää ympäristöasioihin huomiota ilman saarnaamista on kiitelty.

Vuosina 2020–2022 toteutetaan kolme Trash Heroes -kiertuetta läpi Suomen ja samalla osallistetaan paikallisia taiteilijoita mukaan toimintaan. Kiertuehanke tuo tanssitaiteen ja aktiivisen kaupunkikulttuurin laajasti saataville Suomessa.

Hankkeessa yhdistyy tanssi, ympäristötietoisuus, ekologinen elämäntapa ja yhteisöllisyys. Samalla rakennetaan siltoja taiteen mahdollisuuksille osana kuntien muiden hallintoalojen kulttuuritoimintaa.

Trash Heroes -kiertuehankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Tanssin talo, Pyöräliitto, Tanssiteatteri Minimi, Arts Management Helsinki sekä tanssin aluekeskukset: Läntinen tanssin aluekeskus, Pirkanmaan Tanssin Keskus, Keski-Suomen tanssin keskus, Pohjanmaan tanssin aluekeskus, Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Jojo – Oulun tanssin keskus ja Zodiak – Uuden tanssin keskus / Tanssin aluekeskus Helsinki.

Vuosien 2020–2022 kiertuehankkeen tärkeimpänä tavoitteena on mahdollistaa kiertuetoimintaa laajemman yleisön tavoittamiseksi, tutustuttaa uusiin taiteen tekemisen muotoihin ja saada taiteelle uusia kohdeyleisöjä.

TRASH HEROES -kiertuehanketta tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Koronan johdosta kiertueemme aloitus siirtyy kesälle 2021.

kuva: Niko Laurila

bottom of page